31 mei 2011

Als Jezus terugkomt


Wat dàn?..
En wanneer zal dat zijn?
En hoe? Zal ik een héél nieuw lichaam krijgen? Zal ik direct naar de hemel gaan?
Zullen we onze geliefden herkennen? Met ze kunnen praten, ze omhelzen, net als op aarde?.. Zal het echt zo bevrijdend zijn, ons ècht troost geven? Ik bedoel...., "geopende graven".. "de lucht vol met onbekende hemelse wezens".. "al mijn zonden die ontmaskerd zullen worden"... aiigch. Zo'n geweldig feest kan dat toch niet zijn zou je toch zeggen?..

Hoe lang zal het nog duren? En hoe lang heb ik nog hier op aarde? Zal ik nog gaan trouwen?  Vader worden? Opa!?
Zal Jezus terugkomen als ik nog leef, òf pas als ik allang begraven ben?.. En waar ga ik dan naartoe als ik sterf vóórdat Jezus terugkomt.. kippevel, wat een majestueuze gebeurtenis!.. Daar kan geen mens zich ooit op voorbereiden. Wel naartòe leven..

Als ik aan de gelukkigste momenten van mijn leven denk, en die liggen vrij vers in mijn geheugen, zullen die heerlijke momenten in de hemel dan overtròffen worden!?! Zal ik in de hemel weer net zó gelukkig zijn?
Ik hoop het! Maar hoe dan?..

Hoe zal het zijn?...
Zal ik net onderweg zijn, in de auto zitten? Zal ik alleen zijn, of samen met iemand? Kan ik nog afscheid nemen, net als een snel laatste knuffeltje van mama bij de bus voordat het schoolreisje begint? Zullen we onze geliefde(n) voor het laatst zien en herkennen?.., als Jezus terugkomt?... Ook al niet een opbeurende onzekerheid, toch?

Zal God echt al mijn zonden voor altijd vergeten?
Zal Jezus ook voor mìj terugkomen? Ik ben maar zo gewoontjes vergeleken zoveel anderen.
Ik heb niet 40 jaar voor dezelfde baas gewerkt, geen lintje ontvangen, heb veel fouten gemaakt. Waarom zou Hij in mij geïnteresseerd zijn?..

De één wordt opgenomen, de ander achtergelaten... Een Bijbeltekst die ik, meer dan ooit, nóóit meer zal vergeten ...Op een Dag sta ik daar dan. Op de drempel van de Hemel; Mijn familie gaat naar binnen, mijn kinderen, achterburen en vrienden. Maar als ìk aan de beurt ben, gaat de deur dicht..
Hoe kan ik zeker weten dat ik niet buitengesloten wordt?? Door het geloof alleen.In de hemel is geen reuma, geen fibromyalgie. In de hemel is geen kanker en iedereen heeft een sterk hart. In de hemel zullen we een nieuw lichaam en een nieuwe geest hebben! 
Op een dag, zal mijn aardse lichaam begraven worden. Ik heb nu al heimwee naar het leven... 
Maar naar wat of wie dan, vraag ik me nu af. Waarschijnlijk eenzelfde soort heimwee als die ik nù al heb....., maar dan Anders.
Gelukkig bestaat er in de hemel geen heimwee.

 Eeuwig bij Jezus

Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. –1 Joh. 3:22 opmerkingen:

 1. Mooi, heel mooi Hans.

  God`s woord belooft dit aan ons.
  Ian MacCormack heeft een bijzondere ervaring gehad, hij evangeliseert al 19 jaar lang sindsdien.


  http://www.youtube.com/watch?v=kqhGRD25h2A

  Gods rijke zegen,

  Jacco.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...