22 oktober 2011

Ik mis ze


Verlang steeds meer terug naar de dagen, die momenten, dat ik een envelop uit de brievenbus kon pakken. Ik mis ze..
Niet zo ééntje van de bank of zorgverzekeraar. Ook niet zo’n blauwe of andere nietszeggende brieven.. Ook niet een uitnodiging van een lokale kledingwinkel om mij te overtuigen dat ik nú moet profiteren van de abnormale kortingen. Ook niet die witblauwe met mijn ‘loonstrookje’, want dat is toch iedere maand hetzelfde.. Niet een verjaardagskaart, die hoogstens één keer per jaar in de bus zit.. Klinkt ondankbaar, maar het is waarschijnlijk zo’n voorgedrukte van Hallmark. En hoewel goed bedoeld, met niet veel meer dan de naam van de afzender eronder geschreven. Je kent ze wel.

Wat ik mìs in de brievenbus, is zo’n ongebruikelijk gekléurde envelop. Een “ik hou van je”-kaartje, of een “ik-denk-aan je”-kaartje. Ik mis ze..
Ik denk ook aan die unieke handgeschreven afscheidsbrief van mijn tante met een handschrift waar de gebrokenheid en het tijdstip van haar leven uit af te lezen viel .. Maar ook haar liefde en Verlangen naar God. 
tekenaar onbekend

Waar zijn de hánd-geschreven brieven?! Hoewel, 'k heb een heel trouw schrijvende tante ;-)
Want wat is er nog leuker dan een brief te mogen ontvangen, die handgeschreven is?!? Dat er dus iemand is die de moeite heeft genomen om jou te schrijven omdat hij of zij aan jou dacht… Dèze brieven, heb ik àllemaal bewaard.

En dan zijn er heel soms van die regenachtige dagen.. van die druilerige, waarin er niets gebeurd. Dat zijn nu juist de dagen dat ik dìe brieven erbij pak en ze herlees. En nog eens lees.
Zou het niet gezellig zijn als mensen weer (meer) handgeschreven brieven gaan schrijven?!
In plaats van al die e-mailtjes? Dat lettertype kennen we namelijk wel; Times New Roman, Arial of Comic Sans, in inktzwart en Facebookblauw..
Het wordt tijd dat we terug gaan naar de ‘goede oude tijd’. Brieven schrijven met je hand dus.
Een stukje papier en iets om mee te schrijven; Wat heeft een mens nog meer nodig?
 Handgeschreven kaartjes en brieven -
  Ik mis ze.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...