13 november 2011

Noodpot of Noodlot?


Oorspronkelijke titel van dit blog: Silvio en de ondergang van Europa..
Gisterenavond werd er namelijk flink gefeest in Rome. Silvio Berlusconi stapt nu toch echt op, na al 554 keer eerder op de wip te hebben gezeten. De meest hippe dictator van dit millennium. Maar goed, ook hij weet; er valt geen eer meer te behalen. Italië, het land van Armani, Azzurri, Ferrari, Gucci én Berlusconi, moet in de uitverkoop..
Er gebeurd veel in Europa in korte tijd. Tè veel….

Eergisteren stegen de beurzen weer flink. Je moet immers met een goed gevoel het weekend in hè. Een gevoel vergelijkbaar met die van de gemiddelde shopaholica die "zo’n goed gevoel" heeft in haar nieuwe outfit.. Van vrij korte duur dus.. De reden was het feit dat de Senaat in Italië de drastische bezuinigingsplannen had goedgekeurd. Logisch toch? Immers, met een goed plan zet je de neuzen weer in de juiste richting. Helaas een beetje te laat. Ook voor de neus van Santa Silvio, een jaar geleden hardhandig bewerkt met een miniatuur-uitvoering van de Dom van Milaan.
En hoewel dom, was dat toch best grappig ;-)

Echter, niemand vertelde er afgelopen vrijdag bij hoe de schulden die Italië heeft gemaakt, inclusief rente, ooit kan worden terug betaald.
Het gaat om bijna 2000 miljard Euro. Nog even en ook Italië gaat de 'schuldsanering' in… En wie betaald dat? Geen Fiat, Parmalat, Versace en Bertoli bij elkaar, kan een dergelijke zak met geld toch ooit terug verdienen?
Silvio: de vriend van ‘de kolonel’ wiens naam maar liefst op 8 manieren te spellen is. Waarschijnlijk na het aantal levens die deze "mad dog" leven mocht... Nadat kolonel Khadaffi opgepakt en opgeruimd is, mag nu dus ook zijn vriend-bij-leven Berlusconi zijn biezen pakken. Eerder dit jaar werd al afgerekend met Ben Ali (Tunesië), Osama bin Laden en Mubarak (Egypte). Je zult dit illustere rijtje maar mogen afsluiten…

Het is te hopen dat het illustere gezelschap nog aangevuld wordt met Assad van Syrië. Wat zijn de mensen van dit gesloten land dapper zeg. Hopelijk is Assad dus de volgende, en hoe sneller hoe beter! Prioriteit nummer 1.

Europa gaat toch wel failliet.. Is het niet dit jaar dan wel in 2013… Als Assad afgezet wordt, kan zelfs dè dictator (Iran) bang gaan worden. En dat is pas ècht winst!!


Europa moet de broekriem flink aantrekken. De waarheid wordt nog zo lang mogelijk genegeerd als in de geest van een "lichtzinnig Jeruzalem"; laten we feesten want morgen sterven wij, zie Jes. 22:13. Maar de taille waar de broekriem omheen moet, is ondertussen van een maatje 32.. De riem wordt langzaam maar zeker een strop.. De strop van failliete landen die elkaar ijlings opvolgen. De volgende die aanklopt bij Mercozy kunnen zo maar onze Zuiderburen zijn.
Of wijzelf..

Het noodfonds begon met een slordige zaterdagmorgen-zakcent van 200 miljard. Toen werd het "voor meer stabiliteit" opgeschroefd naar 750 miljard €. Inmiddels is het 1000 miljard? En je raad het al, ook dat zal làng niet genoeg blijken.
En wie gaat garant staan voor die enorme pot met geld?
Juist: China. In samenwerking met de Sultan van Brunei en Sheikh Abdullah bin Zayed bin Sultan Al Nahyan of één van zijn vriendjes..

55 Jaar geleden al, vroeg Winston Churchill aan de vorige week 93 jaar geworden evangelist Billy Graham: “Waar moet het heen met deze wereld”.
Inderdaad, waar gaat het heen?
Met of zonder Silvio; waar gaat het naar toe met dit wankelende Europa? Misschien is de volgende vraag nog wel nijpender: Waar mòeten we naar toe? Wie zal ons helpen? Amerika is namelijk ook in the Sale, zie mijn blogje van augustus 2011. In de VS leven op dit moment 49 miljoen mensen onder de armoedegrens.. Dat zijn alleen de geregistreerde…

We leven in spannende tijden.
Temidden van deze spanningen rijst een andere grote vraag: Waar zijn de leiders?!

De meeste werknemers zullen net als vorig jaar ook deze Kerst gewoon weer een verwen-pakket krijgen van hun werkgever. Een doos gevuld met mini-toastjes, mini-knakworstjes, een potje kersenjam, Italiaanse pasta, zakje mini-marsjes, natuurlijk een blik heerlijke ragout en een flesje goede huiswijn. Opgevuld met een XL-pak Italiaanse soepstengels en op gewicht gebracht door een grote zak (Griekse) theelichtjes…


Gelukkig hebben we eerst nog Sinterklaas! Weer een pot met geld uitgeven en er chocoladegeld voor terug krijgen.. Het lijkt de echte wereld wel: bijna alles is nep..

Hoe dan ook; het worden weer donkere dagen.
De donkere dagen voor Kerst 2011..
Gelukkig hebben we voldoende theelichtjes …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...