24 november 2011

Oh Happy Day !


Gisteren laat op de avond nog even TV gekeken. Immers, voordat mijn hersenen beseffen dat mijn ogen gesloten zijn omdat ik gewoon slapen wil, wordt het minimaal middernacht.
Da's al een half jaar zo, lang genoeg zou je zeggen.. Eerder op de avond ontdekte ik dat de film "Titanic" weer eens herhaald werd, dit keer door RTL5. Een film die ìets te lang duurt en waarin de iets te irritante Celine Dion haar beroemde lied zingt. Terwijl die deftige stoomboot toch wel zinkt..

Rond 23.00 uur zapte ik naar RTL4, waar de "Oprah Winfrey Show" werd getoond. Een groot spektakel ter ere van het afscheid van deze TV-host. Na 25 jaar stopt ze met haar wereldberoemde talkshow "Oprah".
Tjonge, wàt een poppenkast…

Tegen het einde van de show, overgoten met een dikke saus typerende Oprah-overdrevenheid, kwam Aretha Franklin ten tonele. Ze zong de bekendste en één van de mooiste christelijke Hymnen uit de geschiedenis: "Amazing Grace", op z’n 'Harlems' uiteraard. Na alle Tom Hanks', Tom Cruise's en Michael Jordan's kwam er een laatste konijn uit de hoed: Usher. Hij sloot af met "Oh Happy Day".
Wat een fakewereld. Wat een onzin. Houden deze mensen zichzelf massaal voor de gek, of zijn ze echt zoekende? Geloven ze in niets, in God of toch liever in iets? ...

Afijn, eerst was er dus:

Amazing grace, how sweet the sound.
That saved a wretch like me!
I once was lost, but now I'm found,
Was blind, but now I see! …

En erachteraan:

Oh happy day, oh happy day!
Oh happy day
When Jesus washed
Oh when he washed
When Jesus washed
He washed my sins away!

Tja.. Dat klopt, crisis of niet, ijsberg of niet, wind mee of wind tegen: Jezus heeft alles betaald, alláng.
Wat zou het gaaf zijn als een deel van de TV-kijkers en de vele aanwezigen bij de Oprah Show begreep wat er gezongen werd! We zijn zondaren, gered door onvoorstelbare Genade. Schoon gewassen door het Kruis van Christus! Wat een Vreugde! ..

Ondertussen op RTL5.. Het schip begint nu echt te zinken. Tussen het ongeloof en de paniek door, spelen de vioolspelers gewoon hun lied. Totdat ook zij de naderende dood beginnen te voelen en ze maar 'een' Hymne inzetten;  Nearer My God to Thee.


There let the way appear, steps unto heaven;
all that Thou sendest me, in mercy given;
angels to beckon me,
nearer my God, to Thee;
nearer my God, to Thee, nearer to Thee!  De Titanic zinkt, en verdwijnt onder water..
Hoe dan ook, mijn avond eindigt met een derde christelijk lied, dat óók eindigt met een uitroepteken!
Ik kon rustig gaan slapen.
Net als vanavond.
Nearer my God to Thee.
Elke dag, één dag dichter bij Jezus.
Toch nog weer een mooie dag.
Oh Happy Day! ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...