19 december 2011

Baby God . .


Mijn vorige blog heeft de titel: "Papa God". Dìt blog gaat over Baby God. Het is bijna Kerst...

"Baby God" klinkt misschien heel wat minder eerbiedig dan Abba God. Dat spijt me dan, maar God werd echt een tiener, een jongetje, een baby.. God bewandelde het neergaande Pad. Mijn God stapte van Zijn troon af en kroop in de baarmoeder van een vrouw... Met een moeilijk woord heet dat: Incarnatie. Dat klinkt nog eens theologisch hè ;-) Niet echt logisch dus..
Toch geloof ik het. Het betekent namelijk dat GOD, die Geest is, ìn Zijn zoon Jezus mèns werd en dus aan ons gelijk werd. Behalve in de zonde. (Zie ook blogje Mijn God werd Mens).

Als je de kleine tere handjes van een baby'tje ziet, bedenk dan dat iedere baby die ooit werd geboren door God geschapen werd... Ieder unìek in zijn of haar wezen.. En dat Hij jou liefheeft met een tederheid die alle verstand te boven gaat. Alleen de Levende GOD weet wat een mens nodig heeft... Omdat Hij niet alleen de mens schiep, maar ook Mens werd..

Sweet Little Jesus Boy, door Casting Crowns.

God werd zelfs een baby.
Een baby waar geen plaats voor was. 
Niemand in Bethlehem bleek een plekje over te hebben voor de langverwachte Messias..
Er is weer eens niets nieuws onder de zon.. Ook Kerst 2011 zal namelijk weer 'volgeboekt' zijn. Crisis of niet. Geen hotel of restaurant met een klein beetje allure die nog plek heeft voor onverwachte bezoekers… Alles vol en gereserveerd. "Het spijt ons". Alleen bij McDonalds of de snackbar om de hoek ben je op zo’n moment welkom. De snackbar en de Mc. zijn dus een beetje familie van 'de stal'..

Schilderij van Morgan Weistling

Bij gebrek aan een fatsoenlijk bedje, legde Jozef en Maria hun baby in een soort voederbak. Met misschien wat stro erin als matrasje. Overigens is de beroemde stal door mensen erbij verzonnen, net als de ezel en het lammetje die er tijdens de musical vaak vredig bijligt.. 
Hoe dan ook, Gods Zoon kwam 'overnachten' op aarde ...
En Bethlehem?

While You Were Sleeping, Casting Crowns

Bethlehem was in diepe slaap, terwijl hun Koning werd geboren.. Een engel en zijn koor van hemelbewoners begrepen wèl wat hier gebeurde en zongen een hemels mooi lied:
"Ere zij God, Vrede op aarde, voor alle mensen".
Wat zal dat mooi geklonken hebben!

Maar Vrede? Daar is weinig van terecht gekomen, het is zelden echt vrede geworden hier op aarde. Zal het ook nooit worden..
Tòtdat Jezus terug komt.
Het zal de grootste rentree in de geschiedenis worden! Dan komt eindelijk de Bruidegom Zijn Bruid ophalen... Dat is het ultieme doel van je leven. Dat is het grote Plan van God met het hele universum! Dat is waar GOD ook jòu voor geschapen heeft..

In opdracht van God noemde Jozef & Maria hun baby: Yeshua. Dat betekent: Hij die Redt.

Als de Redder Jezus Christus aanstaande zondag bij òns komt overnachten, blijven wij dan ook doorslapen? Of gaan we in 'de stal' kijken?..
Misschien komt Hij vannacht al ...


  een Gezegend Kerstfeest !
4 opmerkingen:

 1. Jaja Hans wat er soms allemaal uit een bavy kan worden is alles overtreffende. Moet mij wel van het hart dat ik ook vaak ongelovigen bij het kerststalletje zie zwijmelen. Zolang de Heer een baby is, oke dat pruimen ze wel, maar dat Hij ook de grote Verlosser is, dat gaat er even lastiger in. En toch, we moeten de Heer niet als baby willen houden maar aannemen als wie Hij werkelijk is. Dan is je kerst pas echt volmaakt. Zonder dat is je kerst toch mis...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijdens de Kerstperiode zwijmelen de meesten in een tijdelijk sentiment van 'liefde en vrede'.. Spijker op de kop dus, Clint; de baby Jezus is nu de Verheerlijkte Christus die regeert in de hemel. En 'straks' zal Hij Zijn oordeel geven over àlle mensen ...
  Dank je voor je goede reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je blog echt heel goed! :-) Mooi met die liedjes van Casting Crowns erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo Hans het normale leven vangt weer aan. Enkel nog dat vuurwerk. Volhouden maar...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...