12 februari 2012

Mee lijden


De helaas (veel te) jong overleden liedschrijver en zanger Rich Mullins, was één van de eerste (bekende) gospel-artiesten die ambassadeur werd voor de organisatie met de prachtige naam "Compassion". Overigens was hij zelf één van de grootste sponsors, omdat bijna alle gage van zijn albums en concerten bestemd was voor o.a. Compassion. Zelf had hij een modaal inkomen en geen eigen huis.. net als Jezus..
Na zijn overlijden, door een tragisch auto-ongeval in 1997, werd hij opgevolgd door oa Michael W. Smith en Amy Grant.

Rich Mullins (zie foto hiernaast) was niet alleen een groot ambassadeur van Jezus, maar werd tevens een ambassadeur voor vele gospelartiesten die zich naar zijn voorbeeld hebben verbonden met het werk van Compassion.

De laatste weken kwam het ene kind na het andere voorbij.. Ik heb het over de kindjes op de advertenties van Compassion International. Op mijn Fotolog staan de jongetjes, op dit Blog de meisjes:
Alain uit Burkina Faso, Emily uit Honduras, Benard uit Uganda, Abril uit Mexico, David uit Peru, Fred uit Tanzania, Fadette uit Burkina Faso, Doreen uit Uganda etc. Op dit moment van schrijven is Doreen nèt van deze pagina verdwenen. Gelukkig voor haar en haar ouders, àls ze die heeft.. Caroline uit Kenia is nu aan de beurt en zo gaat het maar door. De koppies die inmiddels zijn verdwenen hebben allemaal een sponsor gevonden. Maar de gezichtjes van vele anderen kinderen die wachten op een sponsor, blijven maar verschijnen.. Ontelbare kinderen die wachten, op onze 3 tientjes per maand..
(Update: inmiddels is de bewuste banner-actie gestopt).

Compassion.
Passion betekent: Lijden.
Com betekent: met of met anderen of delen.
Compassion betekent dus meelijden. Of het lijden delen, dat is nog mooier.
Compassion is een terechte naam voor een organisatie als deze.
Want Compassion heeft een Passie voor Jezus en daarom passie voor deze kinderen!"Compassion asks us to go where it hurts, to enter into the places of pain, to share in brokenness, fear, confusion, and anguish. Compassion challenges us to cry out with those in misery, to mourn with those who are lonely, to weep with those in tears. Compassion requires us to be weak with the weak, vulnerable with the vulnerable, and powerless with the powerless" -Henri NouwenAls ons grootste vorbeeld ooit, had Jezus een voorliefde voor de armen, de onderdrukten, voor de kanslozen. De 'hopeloze' gevallen van deze wereld. En toch, de grootste zonnestralen van hoop schijnen juist door de levens van dèze mensen heen!
Wanneer wij als het Lichaam van Christus ons identificeren met de armen en de hulp-behoevende gaan dienen, zullen we niet alleen Jezus op die plaatsen brengen maar ook Jezus in hen ontmoeten!
Zoals Dietrich Bonhoeffer zei: "Ik heb de Christus in jou nodig en jij de Christus in mij".

Het is echt waar: De Liefde van God wordt het meest zichtbaar in de levens van hen die in armoede leven. Wanneer wij meer hart krijgen voor de mensen die in 'duisternis', die in de afgronden van de wereld vertoeven, zullen we ook gaan zien dat juist dáár Gods licht schijnt!! Anders dan bij ons..
Er is een speciale zegen weggelegd voor en ìn eenieder die lijdt.. Dit is een zegen oneindig groter dan de zegen van onze Westerse voorspoed.. Want dat is vaak maar goedkope luxe...


Het is het Lichaam van Christus, de Kerk, die voor de armen mag en mòet zorgen. Niet de overheden.. Zij geven geld.
Maar De Kerk is de organisatie die voor de armen zòrgt. Dàt is de Kerk die Jezus in de wereld heeft geplant.
Gelukkig zijn de armen van geest en gelukkig hen die treuren want zij zullen vertroost worden, zìj zullen het Koninkrijk van de hemel zien.
Dit is de Wet van Gods Koninkrijk.

 "Blessed are the poor.."


  Bé God's!

Ps:
Sponsor vandaag nog via Compassion een kindje, een moeder met baby of een student. Zegen iemand in een ontwikkelingsland en je zult je gezegend voelen. Misschien wel meer dan ooit..
WorldVision is overigens ook een gave organisatie.

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je. Bijzonder dat Jezus niet alleen van hen houdt, maar zelfs van ons...

   Verwijderen
 2. Tja de kerk die voor de armen moet zorgen. Heb het zo vaak geroepen als men weer een nieuw mengpaneel kocht in de kerk omdat de oude al twee jaar oud was. Of nieuwe speakers want God kon ons anders niet goed horen als Hij achterover op Zijn schommelstoel in de hemel zat te genieten van wat zijn zongen. Dan zeiden de beheerders van de kerk dat de gelden later aan de armen zouden toekomen. Maar toen kwam de willowcreek en moesten de oudsten met een schepnet achter een of andere enkel daar voorkomende blessing aan. Dus ging de hele bubs met het vliegtuig naar aldaar om vol nieuwe ideeen terug te komen die nimmer zijn uitgewerkt alhier.

  De armen zijn er nog steeds en het mengpaneel wordt al weer een dagje ouder. We zullen wel weer een nieuwe nodig hebben binnenkort. Of een nieuwe orgelpijp.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We leven inderdaad ontzettend luxe. Wij, christenen, hoeven hier niet aan mee te doen. Laten we het voorbeeld van Jezus hierin volgen . We kunnen keuzes voor de armen en behoeftigen maken. Wouw, goed om vandaag bij stil te staan.
  En dan is het net als met stille tijd.. Geef ik de kruimeltjes van mijn tijd aan God of maak ik bewust 's morgens tijd voor God? Geef ik aan het eind van de maand het geld dat ik overgehouden heb aan een goed doel, of zet ik zodra mijn loon binnen is een deel apart voor de 'armen'?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Djoeke, die "kruimeltjes" klinkt herkenbaar.. Want als ik eerlijk ben over mijzelf: meestal blijft er niet veel echte tijd voor en met God over.
   In ons wereldje gaat het geld dat evt. over is, meestal op aan luxe. We willen nog dit, en we willen nog dat! .. groet -hans

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...