3 juni 2012

Noord-Korea en de vervolgde Kerk


Gisterennacht werd de vanuit Open Doors georganiseerde "Nacht van Gebed" weer gehouden. Door heel Nederland wordt er dan gebeden voor de vervolgde Kerk.

Vandaag is het de "Zondag voor de Vervolgde Kerk". In veel kerken zal er wellicht wat extra aandacht geweest zijn voor het grote aantal vervolgde christenen.

Iedere 5 minuten wordt er wereldwijd een christen vermoord, alleen omdat hij of zij Jezus wil volgen... (Of deze cijfers exact kloppen is niet met zekerheid te zeggen).

In veel landen wordt het christenen onmogelijk gemaakt om hun geloof te leven: Nigeria, Iran, Saudi-Arabië, Eritrea, Oezbekistan, etc etc. De lijst is lang.. Klik hier voor de ranglijst van vervolgde christenen. Maar nergens is de vervolging zó ernstig dan in Noord-Korea.
De 'Democratische Volksrepubliek' Noord-Korea is het meest gesloten land ter wereld.

Bijna een half jaar geleden overleed de Noord-Koreaanse "geliefde leider" Kim Jong-il, zoon van "de grote geliefde leider" Kim Il-sung. De beelden van de de ziekelijk verplichte tranen van de Noord-Koreanen op het Kim Il-sungplein, gingen de hele wereld over. Bekijk dit 3 minuten durende filmpje even, ajb.
Huil voor onze grote leider, of ik schiet...

.....

De Noord-Koreanen wordt al jong geleerd dat de Verenigde Staten hun grootste vijand is. Het rantsoen dat Noord-Koreanen van de Staat krijgen aangeboden bij het zoveelste voedsel-tekort door mislukte oogsten, is al jaren afkomstig uit o.a.. de VS. Maar dat weten die arme stakkers niet, maakt ook niet uit, als ze maar wat te bikken hebben!
Voedsel is in eigen land nauwelijks te vinden.. Veel mensen leven van gras en insecten, tenminste, als die nog een beetje rondvliegen in het dorre landschap..
Door hongersnood zijn de afgelopen jaren miljoenen Noord-Koreanen om het leven gekomen..
Overigens is de begrafeniswagen waarin Kim Jong-il werd vervoerd een oer-Amerikaanse Lincoln. Maar dat terzijde.

Wanneer je beelden ziet uit de hoofdstad Pyongyang valt op dat veel boomstammen kaal zijn. Geen schors meer op te ontdekken.. Stiekem stukje voor stukje meegenomen door uitgemergelde Noord-Koreaantjes. Want boomschors, is eten.. Boomschors is soep en weer eens wat anders dan grassoep..
Op dit moment, voorjaar 2012, heerst er een grote droogte in Noord-Korea. Een dubbele ramp nu de VS voedselhulp heeft geschorst als boycot tegen het nucleaire programma van de Noord-Koreanen.

Ook zij moeten huilen..
Zonder twijfel de kinderen van de relatief rijke overheidsfunctionarissen,
de meeste kinderen hebben namelijk niet zulke dure moderne jassen.
Gevalletje van typisch Noord-Koreaanse propaganda..

De 'regering' legt het volk idiote verplichtingen op. De arme onderdanen zijn bijvoorbeeld verplicht om een portret van de 'grote geliefde leider' Kim Il-sung in hun huisje op te hangen. Daar mag dan ook geen stofje op zitten. Tijdens de rouwperiode afgelopen december controleerde het leger of iedereen wel voldoende aan het rouwen was. (Zie dit artikel). Eén verhaal is absurd, of beter gezegd typerend voor dit gehersenspoelde regime: Bij één familie oordeelde de inspecteurs dat het portret tè schoon was. Hun conclusie was dat ze te weinig hadden gerouwd die week, want hoe kon anders het portret van de geliefde leider er zó glimmend bijhangen...
 
Het is niet verwonderlijk dat de angst heerst bij deze lieve arme mensen. Gelukkig weten vele diep in hun hart wel beter.. Het is geweldig te horen dat steeds meer Noord-Koreanen Jezus leren kennen en Zijn onvoorwaardelijke Liefde in hun hart voelen. Zij hebben ons gebed heel hard nodig.


In bijna iedere stad en dorpje staat een standbeeld van Kim Il-sung. Men is verplicht te buigen voor de man die van hun land "de sterkste legermacht ter wereld" heeft gemaakt.. En niet alleen dat, tevens een "welvarende natie"... Overal staan inspecteurs opgesteld die de burgers continue controleren. O wee, als je geen respect toont voor een beeld van de grote geliefde leider. Dan kun je rekenen op flinke klappen. Als de gehersenspoelde inspecteur er achter komt dat je stiekem christen bent, belandt je spoedig in een strafkamp.
Deze strafkampen doen niet veel onder voor de concentratiekampen in WO II..

Op distributie van Bijbels kan in Noord-Korea de doodstraf staan, door middel van executie. Een executie die niet zelden publiekelijk worden uitgevoerd.. In de hoop dat de angst van het volk groot genoeg blijft..

1992: Evangelist Billy Graham overhandigt Kim Il-sung een boek van hemzelf.
Eerder overhandigde hij Kim een Koreaans exemplaar van de Bijbel.

Kim Jong-il was overigens een nog grotere dictator dan zijn vader Kim Il-sung. Het zou overigens maar zo kunnen dat de nieuwe leider, Kim Jong-il's zoon Kim Jong-un, een nòg harder schrikbewind gaat voeren dan zijn vader..
Ons gebed is dus hèèl hard nodig. Om de aanwezigheid en troost van Gods Geest in de harten van deze mensen. Deze Broers en Zussen doen maar één ding: Zien op Jezus. In de strafkampen mogen zij niet omhoog kijken, het regime is bang dat ze contact hebben met God. En zij, het regime, kennen inmiddels Gods Kracht.. Midden in de nacht neuriën en zingen de christenen in de concentratiekampen gezamenlijk hun laatste liederen om Jezus te prijzen en God te verhogen, beseffend of wellicht niet wetend dat zij de volgende morgen aan de beurt zijn..

Ze zijn onze grootste voorbeelden in trouw aan God en in gehoorzaamheid aan Jezus.
Het is een schril contrast met ons Westerse geloofsleven wat soms meer weg heeft van een gerafeld spijkerbroek en bubbelbad 'evangelie' ...

Er is nog heel veel te vertellen over het leven (en sterven) van de vervolgde christenen in dit idiote land.
Maar honderden Getuigen en getuigenissen leven eeuwig voort..

Hierbij nog enkele boekentips om meer te lezen over christenen en christen-zijn in Noord-Korea.
Klik op schrijversnaam voor meer info:

- "Kameraad Zhang" - Jan Vermeer
- "Zij mogen de hemel niet zien" - Soon Ok Lee
- "Overleven in Noord-Korea" - Paul Estabrooks
- "Tranen van mijn ziel" - Kim Hyon-hi
- "Thuiskomst" - Randy Alcorn  (China)

We hebben het nu enkel nog over Noord-Korea gehad. Maar christenvervolging is wereldwijd. Het is ongelofelijk maar christenen behoren tot de meest vervolgde mensen op aarde ..

Jezus zei: Ze hebben Mij gehaat ze zullen ook jullie haten. In deze wereld lijdt je verdrukking, maar houdt góede moed, Ik heb de wereld overwonnen!
 p.s. Bid je mee?

6 opmerkingen:

 1. Bedankt Hans. Ik besef vaak niet hoe moeilijk het kan zijn voor mijn broers en zussen in de vervolgde kerk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier hebben we verschillende filmpjes gekeken via Youtube. Sommige zijn echt heel erg. ( engelstalig). Mijn grote meiden zouden naar 'de nacht van het gebed 'gaan maar hebben het uiteindelijk niet gedaan.

  Ja, laten we idd blijven bidden.
  Die boeken zijn erg heftig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed om dit met je kinderen te delen, Aritha.
  Die boeken zijn heel heftig, zeker. Maar helaas de realiteit..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vreselijk Hans wat een filmpje. Als je dit zo bekijkt dan vraag je je af of beschaving wel bestaat? Ik denk het niet. De mens is door alle eeuwen heen eenzelfde schepsel gebleven welke zonder Jezus totaal en volkomen de weg kwijt is. Een aangrijpende zaak en natuurlijk bidden wij hier dagelijks soms meermalen voor de verdrukte christenen over de hele wereld. Wat voor soort christen zouden wij zijn als wij dit niet deden…

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verdrietig hè. Zonder Jezus, zonder Gods wetten en bescherming, verdwaald uiteindelijk ieder mens.. Inderdaad, voor hén bidden is een wezenlijk stukje van een Christenleven.

   Verwijderen
 5. Thank you for sharing this need to pray for our persecuted Brothers and Sisters in North Korea and around the world!!! YES, let us pray for them continually, and for their continued Faith in Jesus!!!

  I shared your post/blog on my blog today! I pray that many will read your blog and PRAY!!! ♥♥♥

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...