12 augustus 2012

Buffels van Basan

Drieluik Ziekte & Genezing 3/3
Vervolg op Strijd en Striemen.

We zien allemaal weleens beren op onze weg. En als je ze niet ziet zijn ze er toch.. Sommige mensen krijgen zelfs buffels op hun pad. Vraag maar aan David: Psalm 22:9-14, 23-27. Jezus citeerde deze Psalm aan het kruis!
Als je gelooft in God, ben je een kind van God. Maar daarmee wordt je leven nog niet als dat van een kind in een speeltuin..

Ik moet denken aan een Engelse zendeling die 30 jaar lang in de binnenlanden van commu-nistisch China evangeliseerde. Hij deed dat onder erbarmelijke omstandigheden, kreeg vier jaar huisarrest en heel veel tegenslag. De man kwam na 30 jaar hard werken voor de Heer met zijn gezin terug in Engeland en kreeg binnen de kortste keren een dodelijke spierziekte. Na enkele jaren veel fysiek lijden stierf hij.
Dat is een leven met toewijding en in overgave aan Christus. Om te sterven mét Hem. Elke dag een beetje meer. Deze soldaten in het Leger van de Heer wacht een groots onthaal in de hemel.

En dáár is waar God je hebben wil. Wat je hier op aarde "bereikt" is voor de hemel van minder belang. Het gaat er niet om dat je een zo lang mogelijk gezond leven zult hebben. Het gaat erom òf je geleefd hebt - voor Hem ..

Eigenlijk heb je je leven gekregen om te kunnen sterven ..

Alleen door te sterven kunnen we de hemel binnengaan. En nìemand zal de hemel binnengaan, na een makkelijk leven.. -St. Isaac van Syrië.

Jezus stierf om ons te Genezen. Maar dat betekent nog niet dat jij nooit ziek zal worden, of voorzeker zal genezen..
Jezus stierf op 33-jarige leeftijd voor jòuw zonden. Maar dat betekent nog niet dat jij nìet jong zal hoeven sterven.
Als Jezus niet gestorven was in jouw plaats, was al het water in de wereld niet genoeg geweest om één van je zonden af te wassen..

Nee, dit leven is geen speeltuin. Het paradijs is verleden tijd. En duurde ook maar hèèl even.. Net als vandaag de dag een dagje uit ook maar een dagje duurt. Maar het paradijs komt weer tot leven na je laatste zucht op aarde. Dan ben je voor altijd verlost van je pijn en ziekte! Van al je eenzaamheid, verdriet en zorgen.
En weet je wat? De mooiste dingen op aarde zul je daar niet hoeven missen. Want de mooiste dingen hier, zullen daar 10.000 keer overtroffen worden! Beren zul je daar niet meer op je weg zien. En mochten ze toch plotseling voor je neus staan, steek dan maar je tong naar ze uit :p Ze zullen je niets aandoen. Net als de buffels.

Dankbaarheid naar God; is dat een zaak die afhankelijk is van onze omstandigheden?

"Wees niet bang. Ik, je Heer, ga met je mee. Strijd voor Mijn Koninkrijk. In de wereld zul je het moeilijk hebben, maar Ik heb de wereld overwonnen! - Wees niet bang."Hierbij kun je lezen: 2 Timoteus 1:1-13, Psalm 22 en Openbaring 21:1-7.


Boekentips voor evenwichtig Bijbelse visie op ziekte & genezing, lijden en Gods Plan. En voor troost & bemoediging:

- Joni Eareckson Tada - Een plaats voor Genezing
- Jenö Sebök - Job en de zin van zinloos lijden
- C.S. Lewis - Het probleem van het lijden
- Christa Rosier - Lijden in Gods hand (aanbevolen!)
- Philip Yancey - Teleurgesteld in God
- Ellisabeth Elliot - Een pad door lijden
- Aad Kamsteeg - De Leeuw is gevaarlijk maar Goed
- Brad Burke - Doet God nog steeds wonderen?
- J.C. Ryle - Ziek zijn
- Max Lucado - Als het leven tegenzit
- Larry Crabb - Gebroken dromen
- Henri Nouwen - Adam

5 opmerkingen:

 1. Ja, die beren zijn wel herkenbaar;)daar heb ik ook wel es last van...
  Verder weer een mooi stukje om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker goed om een zuiver beeld te krijgen van wat lijden nu precies doet met de mens, om veel verschillende boeken te lezen over dit pijnlijke onderwerp. Het is zo gemakkelijk een stel boeken bij elkaar te rapen die jouw mening staven. Het is zo goed voor je kijk en persoonlijke ontwikkeling om ook eens een boek te lezen van iemand die geleden heeft of nog altijd lijdt. De meeste boeken over Goddelijke genezing zijn geschreven door gezonde mensen. Wat leert ons dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bevestigd mij dat vele van hen te arrogant zijn om ook maar 1 minuut hun hart open te zetten. Naar mensen toe, maar ook naar God toe..

   Verwijderen
 3. Weer een mooi stukje inderdaad om over na te denken. 'Het gaat erom òf je geleefd hebt - voor Hem ..'
  Dank ook voor de boekentips. Een aantal ervan ken ik, maar er staan nog veel meer goede bij zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi Hans, een mooi woord om deze dag mee te beginnen!

  "Wees niet bang. Ik, je Heer, ga met je mee. Strijd voor Mijn Koninkrijk. In de wereld zul je het moeilijk hebben, maar Ik heb de wereld overwonnen! - Wees niet bang."

  Vriendelijke groet van Loes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...