17 december 2013

Hemels tafelen


Boekje besteld bij Bol.com. Cadeautje voor mijn lieve zus. Bij het openen van de kartonnen envelop viel mijn oog al snel op het bijgevoegde foldertje "BOMVOL". Een boekje die de klant moet aanmoedigen hun huizen nòg voller te stouwen met (waarschijnlijk) overbodige luxe ... Op de voorkant staat:

                
"Hemels tafelen voor aardse prijzen"

In veel huizen wordt volgende week weer uitgebreid getafeld en veel te veel naar binnen 'gestouwd'.. Veelal "gepresenteerd" op vierkante porseleinen borden. Zó veel eten dat er nauwelijks nog ruimte is voor de afsluitende 'gang' van chocolademousse met warme frambozen ;-)
Het laatste moet weggespoeld worden met een Latte Macchiato, knetterend klaargestoomd uit een blits bijdetijds koffiezetapparaat. Je weet wel, zo'n gelikt apparaat die de meeste bezitters over 5 jaar spuugzat zijn en weer intens doet verlangen naar een 'ouderwetse' mok filterkoffie met volle koffiemelk :)

Als ragamuffin verlang ik intens naar tafelen met de Heer. Aan Zìjn tafel! Met een pijnloos lichaam en een hemels bakkie troost ...


De prijs is gratis. Hòewel, dit tijdelijke leven met pijn en verdriet moet eerst nog overwonnen, overleefd worden.. Omdat de hemel 'bomvol' zal zijn met pelgrims moet je je aardse koffers achterlaten. Voor bagage is daar geen plek ... Johannes 14:1-3.

Dit leven wòrdt overleefd als je Jezus in je beschadigde hart hebt toegelaten. Als Heer en Verlosser. Want de dood is eigenlijk pas het begin van het leven. Het hemels Leven. Omdat Christus de dood vrijwillig inging. Om ons te kunnen vergeven. Om ons het eeuwige leven aan te kunnen bieden. Om Zijn kinderen te ontvangen voor een hemels diner!! Gratis. Niet 50% maar 100% korting .. Genade. De vrede en vrijheid van Kerst, ontvangen we als we ons kunnen overgeven aan Zijn soevereine wil en doel met ons leven.
Niet wanneer we denken gevrijwaard te blijven van lijden & verdriet.
Maar alleen in overgave.
Overgave aan Hem, die Zich gaf ....
voor jou.

 

   Merry CHRISTmas,

                               |-| /-\ |\| S


14 opmerkingen:

 1. Ja het is eigenlijk om te huilen hoe er kerst wordt gevierd... en dat nog een tintje van de hemel geven... Hetzelfde gevoel heb ik als ik mijn mail open bij de afdeling reclame, dat viel me net vanmorgen op.
  Een korte bloemlezing: :"Kerst wordt nog beter met deze fantastische tips' ; 'Get dressed for the party'; 'Our most popular Christmasgifts - weekend sale'; "Kerstspecial , overnachting inclusief gastronomisch kerstdiner vanaf 1 euro* "...
  En dat sterretje zal wel het addertje onder het gras zijn, even kijken het is een veiling en kan je meebieden...

  If we know His name, we will be there in Heaven...
  Wie weet vandaag? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is bij de ossen af hè.. Vraag me dan ook vaak af wat mensen die niets met Jezus hebben voelen bij kerst? Is het enkel de boom, lampjes en veel lekkers?

  Hoe dan ook; Jezus is mìjn Kerst, man!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook nog zo'n heerlijk pruttelpotje. Na mn senseosensatie van 5 jaar;) weer heerlijk ouderwets. Mijn schoonouders komen gezellig langs. Ik ben van de koopjes, dus vorige maand al een rollade voor 4 eurootjes op de kop getikt. Ik vind het niet normaal wat ze er nu voor vragen. Het is meer dat je als familie samen bent, maar ik eet ook gerust stamppot hoor, het maakt me niks uit. Het is waar, het draait met kerst vaak om veel eten, en we gaan vaak aan de boodschap voorbij, dat Jezus maaltijd met ons wil houden. Zelfs met alle drukke christelijke kerstprogramma.s. Gelukkig weten we dat we een opgestane Heer hebben, het hele jaar door! Gezegende dagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mirjam, dankjewel voor je mooie reactie.
   We zijn inderdaad druk druk druk voor de kerst. Programma afwerken en boodschappen doen voor de feestdagen, in plaats van ons rustig voorbereiden op de Boodschap...
   Maar geniet van je rollade! ;) Van dingen die te betalen zijn geniet je dubbel..
   Jullie ook alvast gezegende dagen gewenst!

   Verwijderen
 4. Op mijn Zweedse FB-kant heb ik net een stevig gesprek gevoerd over de achtergronden van kerst, een feest dat pas in 1836 in uitsluitend Alabama in de VS gevierd werd toegestaan om te vieren.... Men was zich er maar al te zeer van bewust wat een buitenkantfeest dit zou zijn/worden. Dat is ook precies wat het is. Dat is in zekere zin ook logisch anders zou immers het niet-christelijk volksdeel niets met dit feest te maken willen hebben. Het mag van hen graag folklore inhouden, graag iets met eten te maken hebben, een beetje speciale dingen: kerststalletje, kerstboom met gezellige verlichting etc etc anders moven!! Het licht HEEFT immers niets met het duister gemeenschappelijk. In de praktijk betekent het dat veel christenen zowel inhoud als buitenkant willen. Bovendien kun je niet echt zien of het hebben van de buitenkant ook het hebben van de binnenkant impliceert.... mogelijk is het hebben van heeel veel buitenkant een indicatie van het niet hebben van veel binnenkant, ook al kunnen we maar beter niet oordelen op dat punt.
  Zoals ik maar even bekend veronderstel is het vrijwel zeker dat de feesten gewijd aan de verering van de zonnegod door de vroege kerk van de 4e eeuw en later langzamerhand zijn geassimileerd om de inhoud van die heidense feesten een andere inhoud te geven. Dat betekende dat eigenlijk iedereen het feest wel kon vieren... in het begin nog met de gedachte dat de zonnegod herboren was: het licht neemt weer toe maar door alle tierlanteintjes van het kerstfeest (dat in de eerste paar honderd jaren strict verboden was om te vieren!!) werd het feest blijvend door Jan en alleman geaccepteerd. Daar valt niet zo veel aan te veranderen helaas. Je kunt besluiten maar geen kerstfeest te vieren, maar een feest heeft ook in de Bijbel altijd te maken met samen zijn, samen eten en al wat dies meer zij, met concreet leven dus verankerd in de gedachten van God. Wat graan en wat kaf is, dat zien wij niet echt zelf, nog niet in elk geval. Aan het eind zal de scheiding tussen echt en onecht echter steeds duidelijker worden. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal.... zongen we vroeger op schoolreis, maar het heeft ook hier z'n eigen betekenis....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal eens, Theodor.
   Over kaf en koren; dat dit feest er is, is een extra uitdaging. Met andere woorden: Vieren we kerst omdat het leuk, lekker en gezellig is(al valt dat in de praktijk vaak tegen, haha) of vieren we de komst van de Verlosser?!...
   Er is wel een tendens de laatste jaren dat steeds meer christenen zich hiervan bewust worden, zo lijkt het. Meer ingetogen vieren of zelfs kerst laten voor wat het is.
   Is de buitenkant ook de binnenkant? - The problem of this age is to look good without being good...

   Verwijderen
  2. Ja, ik hoorde een aantal maanden geleden ook hoe een bedrijfsmanager wiens bedrijf zich van z'n slechte kant had laten zien, reageerde in het nieuws dat ze problemen hadden met hun image, oftewel hoe het publiek tegen hen aankeek! Niet de problemen zelf, de malversaties waren kennelijk het probleem voor hem maar hoe ze overkwamen.. en daar moest dus nu aan gesleuteld worden.... Dat geeft ongeveer weer wat overeenkomt met jouw laatste zin...

   Verwijderen
  3. Moest even zoeken Theodor, maar de quote is ìets anders. Dacht dat ie van C.S. Lewis was maar blijkt van Brennan Manning te zijn: “The temptation of the age is to look good without being good.”
   Dat is het, we worden meegesleurd, we mòeten meedoen, denken velen... De wereld is te vol met 'bedrijfsmanagers'.. Zolang het maar "goed" met ons gaat is alles oké, alles veroorlooft.. Tja.

   Verwijderen
 5. Dank je wel voor je stukje. Vooral dit: "Als ragamuffin verlang ik intens naar tafelen met de Heer. Aan Zìjn tafel! Met een pijnloos lichaam en een hemels bakkie troost ... "

  En als het dan niet anders kan: intens tafelen met de Heere met een pijnlijk lichaam en alle zorgen. Maar ze lijken minder zwaar in de ontmoeting met Hem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, zorgen worden minder, vreugde komt in plaats van zorgen, dwars door alles heen. Maar mijn lichamelijke pijn blijft ook mét Hem even pijnlijk, eerlijk gezegd.. Bedoelde in de hemel, tafelen in de eeuwigheid, met een beetje hemelse fantasie ;-) Lijkt mij de ultieme Tafel van de Heer.. en ik zie er naar uit!

   Verwijderen
  2. Het IS de ultieme tafel van de Heer en Hij wacht daar zelf ook op, dacht ik ineens aan: 29 Doch Ik zeg u, Ik zal van nu aan voorzeker niet meer van deze vrucht van de wijnstok drinken, tot op die dag, dat Ik haar met u nieuw zal drinken in het Koninkrijk mijns Vaders....(mat 26)
   Wij kunnen dat eigenlijk niet zo indenken dat Hij ook zo naar dat moment uitziet... Maar het is zo he, als Hij de bruidegom is, dan is het ineens wat beter voor te stellen maar blijft onbegrijpelijk en onbevattelijk dat we daar straks echt met z'n allen als gelovigen dan mogen zitten.

   Verwijderen
  3. Hij wacht daar zelf ook op. Dat is echt hemels ja! Als we dat proberen tot ons door te laten dringen.. Níeuwe Wijn. Met Hem..
   Hij wacht als de Bruidegom. En een bruidegom kan lang wachten... Maar hij wacht....
   En ik kan niet wachten.....

   Verwijderen
 6. Wachten is ook niet mijn sterkste punt;) Daarom wil ik je bemoedigen met psalm 27:4 statenbijbel.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...