6 december 2014

Top12 (5) - Nog levende bedriegers


 1. Kim Jong-un
 2. Robert Mugabe
 3. Benny Hinn
 4. Bashar al-Assad
 5. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo
 6. Sepp Blatter
 7. Vladimir Putin
 8. Silvio Berlusconi
 9. Bernie Ecclestone
 10. Viktor Janoekovytsj
 11. Victoria Osteen
 12. Lance Amstrong


Een rijtje met bedriegers, moet niet gekker worden hè..
Waarom een lijst met leugenaars?
Omdat het leven op deze wereld als volgt is samen te vatten:

De mens kreeg de leugen meer lief dan de waarheid.

Psalm 52

Waarom?
Omdat wij mensen meer van onszelf houden dan van de ander. En tragischer nog: Hij, de mensch, houdt meer van zichzelf dan van zijn Maker, God.
Nog steeds, tot en met de Wederkomst van de Messias, zal de leugen regeren. Dat is ook waarom ik niet meer van politiek houd.. Want wie regeert er? Juist, de leugen.
Maar op een Dag komt daar een einde aan, halleluja. Dan zijn we van dit soort irriterende beelden voor eens en voor altijd verlost:

Helaas zijn er tè veel bedriegers vele malen erger dan de Lance Amstrong's van deze wereld. Denk aan de drijvende duivels achter het IS -en Boko Haram terreur.
Of mannen die kinderen bedriegen om ze vervolgens te misbruiken.
Of onechte mensen die bijvoorbeeld zogenaamd op grond van de Bijbel menen het recht te hebben grovelijk kwaad te spreken over goedwillende mensen die hen niet bevallen.

Hen schofferen en ze zelfs uitspugen. Het gebeurd..

Gezien de mens de leugen meer lief gekregen heeft dan de waarheid zijn we uiteindelijk allemaal leugenaars. Meest tragische is misschien wel dat er veel mensen zijn die kennelijk graag voor de gek gehouden wìllen worden..
Reden temeer om zoveel mogelijk (over) de Waarheid te spreken!


1.  Kim III
Het meest gesloten land ter wereld wordt niet door een man van vlees en bloed geregeerd, maar door de de duivel zelf.. Wat hier dagelijks gebeurd gaat ons voorstellingsvermogen te boven.. Geen bevolkingsgroep heeft meer ons gebed nodig dan de Noord-Koreanen!

2.  Mugabe
Weinig in het nieuws. Niet interessant meer?.. Verlengt zijn leugenachtige leven ieder jaar met minstens 1 jaar. Maar dat kan (prijs de Heer) nooit lang meer duren.

3.  Benny Hinn
Een afgezant van de Chaoot. Als je in de leugens van deze welvaart- en genezingsprediker wenst te geloven moet je wel een affreus egoïstisch mens zijn ...

4.  Assad
Leidt net als wijlen Saddam een uiterst decadent (Westers) leven. Had alláng op water en oud brood in de gevangenis moeten zitten. Wat een naar hoofd..

5.  President van Equatoriaal-Guinee.
Ook al een duivel. Corrupt als de kermis. Zoals iets te veel donkere leiders dat zijn, helaas! Relatief onbekende figuur maar toch anno 2014 het langstzittende staatshoofd ter wereld. Net als Mugabe op de drempel van de hel.
De Obama's met de Nguema's.
White House Photo, 2009.


6.  Sepp.
De slecht gebekte Blatter. Koopt alles om wat geurt en kleurt.

7.  Poetin.
In het echt nog killer dan zijn ijzige kop koude kilte uitstraalt. Frustrerend dat zo'n ego aan het hoofd van een land staat dat eigenlijk zo vol mooie mensen is..

8.  Gevallen San Silvio.
De grondig geplastificeerde Pinocchio van wijlen Forza Italia heeft er wat afgelogen.

9.  Ex-president Oekraïne.
Heeft als de rijke man (die bij de arme Lazarus) het goede deel tijdens zijn leven ontvangen. Zijn deel zal zonder bekering het zéér slechte deel zijn. Zoals bij iedere dictator..

10. Bernie.
Koopt bijna net zoveel om als Sepp. Enkel om zijn eigen fantasie sprookjesleven te kunnen leven. Begeeft zich graag in de kring der oplichters hetgeen hem een keurige 10e plek oplevert. Nadert net als Mugabe zijn einde met een snelheid van ruim 300 km/u.

11. Vrouw van "pastor" Joel Osteen.
Zelden zoveel nonsens uit een wannabe barbiepop horen komen. Beroerdste van al: Zogenaamd uit naam van de Heer. Samen met haar clowneske man ongekend succesvol in het leugenland der welvaartspredikers. Brengt een evangelie die het best verkoopt. Vooral aan mensen die bijna net zo egoïstisch zijn. En die zijn er genoeg.. Het heeft er alle schijn van dat er slechts 1 ding is waar dit type mens NIET voor leeft: G'D.
(Hier hadden overigens ook tig namen van andere welvaartspredikers kunnen staan. Maar Benny én Barbie lijkt me voor deze lijst genoeg van dit soort ellende).

12. Lance.
De fietsende kampioen-bedrieger. Hard fietsen kon ie! Hard liegen ook, helaas.


    |-| .


p.s. 1  Barack Hussein Obama heb ik om (politieke) veiligheidsredenen niet in de officiële lijst opgenomen ;-)  Zijn presidentschap is zonder overdrijving om meerdere redenen uniek en omstreden. Nog steeds kanshebber om "shock van de eeuw" te worden ..

p.s. 2 Ehhm, Mattheus van der Steen .. zie ook. 't Is bizar allemaal.

p.s. 3  Dat de vorm van de lijst enigszins aan Pinocchio doet denken is toeval  :) 


2 opmerkingen:

 1. Je vraagt je bijna af: wie niet...
  De toelichting liegt er niet om. Dat zeer bekende mensen met veel macht in dit rijtje kunnen staan zegt alles over de (overste van deze) wereld.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...