16 februari 2016

"Zelfvertrouwen"? Vergeet jezelf - veel leuker!

onderOnsje #25

Vader God,
wat vindt U eigenlijk van dat 'evangelie' van voorspoed en zelfvertrouwen dat tegenwoordig massaal vanaf de gristelijke podia getetterd wordt?
Heeft Mijn zoon Jezus het ooit gehad over dat je moet werken aan een beter zelfbeeld en je je zelfvertrouwen moet opkrikken dan?
Ehmm, nee?
Precies. Sterker nog vriend, Mijn zoon zei zoiets als: Vergeet jezelf, verkoop de boel en volg Mij.
Tja, da's een heel ander verhaal.. Maar Heer, waarom wordt de egoïstische boodschap die deze clowneske plastic pastors en barbie-achtige co-pastors met hun gechloorde of getransplanteerde haren, gouden rappers-sieraden en gebleekte tanden dan toch zo graag geloofd?
Ik denk omdat deze mensen véél liever in hun zelf gecreëerde god wensen te geloven dan in Mij .. Het zijn de liefhebbers van zichzelf.
Er is niets nieuws onder de zon hoor, maar Ik blijf mij wel verbazen.. En je moet weten, het wordt nóg gekker.
Zucht, tja. Ze hebben het ook steeds maar weer over JÍJ! en NÚ!
Ja, dat maakt Mij verschrikkelijk verdrietig. Populariteit, een goede gezondheid en dikke portemonnees worden gretig verward met Mijn Genade. Weet je, Ik kan het eigenlijk niet meer aanzien.


Mijn oordeel komt en is onherroepelijk. Maar wees niet bang, Mijn kind. Verheug je juist. Want je Verlossing is aanstaande. En Ik zal redden hen, die oprecht naar Mijn verlossing en Mijzelf verlangen...
Tot die Dag: Vergeet jezelf, je zult het véél leuker hebben.
En probeer nu eindelijk eens de namen van alle bomen in het park en die in dat bosje waar wij elkaar altijd ontmoeten, uit je hoofd te leren. Oké?
Ja, dat ga ik doen. Bedankt, Heer!


    ~  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...